Vijesti

Svijet graševine – Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji se održavaju u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine. 

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica.

Regionalni koordinator razvoja PSŽ podupire regionalni razvoj kroz koordinaciju regionalnih dionika te stvaranje i implementaciju programa i projekata od regionalnog značaja. Kroz Dane otvorenih vrata EU projekata 2021. pobliže će se prikazati opće informacije o projektima koji su u provedbi, dosadašnji rad te buduće vizije razvoja.

Građanima će se predstaviti projekti sufinancirani sredstvima EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

Danas Vam predstavljamo projekt Svijet graševine – Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje. 

Svijet graševine je jedinstveni projekt koji koristi vinski identitet i kulturnu baštinu u brendiranju cijele regije, zamišljen kao podrška vinarima i turističkom sektoru Požeško-slavonske županije. Okosnicu Svijeta graševine čine tri različite posjetiteljske infrastrukture i atrakcije vinskog turizma, smještene u kutjevačkom (Kuća graševine), pleterničkom ( Muzej bećarca) i pakračkom vinogorju (Spahijski podrum).

U trenutnoj fazi projekt obuhvaća radove na izgradnji i opremanju Spahijskog podruma u Pakracu i  Muzeja bećarca u Pleternici te aktivnosti usmjerene na brendiranje i promociju Svijeta graševine kao nove kulturno-turističke destinacije Požeško-slavonske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 65,78 mil. kn., od čega bespovratna sredstva iznose 55,5 mil. kn.

U nastavku pogledajte video u kojem su predstavljene sve sastavnice projekta:

Skip to content