Vijesti

Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji se održavaju u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine. 

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica.

Regionalni koordinator razvoja PSŽ podupire regionalni razvoj kroz koordinaciju regionalnih dionika te stvaranje i implementaciju programa i projekata od regionalnog značaja. Kroz Dane otvorenih vrata EU projekata 2021. pobliže će se prikazati opće informacije o projektima koji su u provedbi, dosadašnji rad te buduće vizije razvoja.

Građanima će se predstaviti projekti sufinancirani sredstvima EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

U nastavku održavanja Dana otvorenih vrata EU projekata, danas Vam predstavljamo projekt od važnog značaja za unapređenje i promoviranje strukovnog zanimanja u poljoprivredi kao jedne od najvažnijih grana Požeško-slavonske županije – Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika.

Regionalni centar kompetentnosti projekt je kojim se žele izgraditi i unaprijediti kapaciteti Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi kako bi postojeći programi učenja bili više orijentirani na praksu, ali se i povezali sa znanošću, gospodarstvom i njihovim potrebama. Kroz projekt se razvijaju i unapređuje provedba programa redovitog strukovnog obrazovanja, programa za obrazovanje odraslih i programa cjeloživotnog učenja, jačaju se kompetencije odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca, promoviraju se strukovna zanimanja i rad samog centra. Uz ovaj projekt paralelno se provodi infrastrukturni projekt kroz koji je planirana izgradnja nove školske zgrade, adaptacija postojeće zgrade te nabava specijalizirane opreme. Vrijednost ova dva projekta je 79,3 milijuna kuna, od čega su gotovo sve bespovratna sredstva EU.

Više o radu RCK-a i aktivnostima koje se odvijaju pogledajte na YT kanalu TV Panonika.

https://www.youtube.com/channel/UCW2XCJB_-RKVNdry97_FMIw

Skip to content