Vijesti

Dobrodošli u Svijet graševine

Svijet graševine – jedinstveno mjesto koje vas vodi na putovanje kroz ljepotu vinograda i vina te otkriva izvanredno kulturno nasljeđe regije Zlatne Slavonije.

Svijet graševine okuplja tri prekrasna vinogorja – Vinogorje Kutjevo, Vinogorje Požega-Pleternica, Vinogorje Pakrac, te vam pruža jedinstvenu priliku da uronite u svijet vina i upoznate predivnu kulturnu baštinu Zlatne Slavonije. Ovaj izvanredan projekt Svijet graševine, ukupne vrijednosti 8.729.448,52 eura, uključuje Muzej bećarca u Pleternici koji je otvoren ove godine te Spahijski podrum u Pakracu i Kuću graševine u Kutjevu koji su u nastajanju, a koji zajedno čine srce i dušu regije. Značenje Svijeta graševine prepoznala je i Europska unija sufinancirajući ga sa 7.364.375,34 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije..

Svijet graševine
Svijet graševine

U Svijetu graševine koji se prostire područjem čitave Požeško-slavonske županije upoznat ćete priču o vrijednim ljudima, plodnim vinogradima, bogatim podrumima, tradiciji, kulturnoj baštini i novim turističkim sadržajima, naravno, uz čašu vrhunskog vina, a više o Svijetu graševine potražite na stranicama Zlatne Slavonije.

Svijet graševine
Svijet graševine
Skip to content