Vijesti

Geotermalni izvori Požeško-slavonske županije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji se održavaju u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine. 

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica.

Regionalni koordinator razvoja PSŽ podupire regionalni razvoj kroz koordinaciju regionalnih dionika te stvaranje i implementaciju programa i projekata od regionalnog značaja. Kroz Dane otvorenih vrata EU projekata 2021. pobliže će se prikazati opće informacije o projektima koji su u provedbi, dosadašnji rad te buduće vizije razvoja.

Građanima će se predstaviti projekti sufinancirani sredstvima EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

 

Ovogodišnje dane otvorenih vrata EU projekta završavamo predstavljanjem projekta Geotermalni izvori Požeško-slavonske županije.

Geotermalni izvori Požeško-slavonske županije je jedan od strateških projekta kojemu je cilj podići razinu iskoristivosti geotermalnog potencijala županije, odnosno njezinih općina Jakšić i Velike te grada Lipika kako bi se zadovoljili uvjeti za pokretanje gospodarskih djelatnosti (kroz poljoprivredu, turizam, zdravstvo, zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost i ostale povezane djelatnosti) i podigla razina kvalitete života na području županije.

U trenutnoj fazi se izrađuje dokumentacija potrebna za interpretaciju postojećih i novih istražnih podataka o podzemlju cijele županije kako bi se dobila cjelovita slika i temelji za buduće odluke o daljnjim radovima. Ovim projektom se pokreće i postupak dobivanja dozvole za daljnje radove na istraživanju geotermalnih voda, što je veliki iskorak u smjeru čiste energije i zelenog okoliša.

U videozapisu su opisane aktivnosti, status i vrijednost projekta:

 

Skip to content