Vijesti

Regionalni koordinator PSŽ domaćin radnog sastanka Regionalnih koordinatora Slavonije, Baranje i Srijema

 

Dana 01.02.2019. u Pakracu je održan radni sastanak regionalnih koordinatora Slavonije,  Baranje i Srijema, na kojemu su uz ravnateljicu Regionalnog koordinatora PSŽ  Senku Horvat i predstavnike ustanove kao domaćini sudjelovali  i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, predstavnici Svjetske banke, te predstavnici regionalnih koordinatora Slavonije, Baranje  i Srijema.

Na ovome radnom sastanku bilo je riječi o ulozi Svjetske banke u  aktivnostima vezanim za velike projekte, pripremi strateških  projekata  koji imaju veliku važnost za ovih pet županija, naglasak je stavljen na geotermalne izvore koji bi mogao postati jedan veliki zajednički projekt.

Dotakla su se i pitanja javnih poziva temeljem Razvojnog sporazume, Regionalnih centara kompetentnosti,  Mreža Dunavskih centara za inovacije i transfer tehnologije, prijava zajedničkog projekta Inerreg Danube kao i još drugih niz tema.

Ovakvi sastanci regionalnih koordinatora su česti i na njima se nastoje rješavati problemi i doći do zadovoljavajućih odgovora.

 

Skip to content