Vijesti

Početna konferencija projekta “Znanjem do zaposlenja”

Projekt „Znanjem do zaposlenja“ je odobren i financiran se bespovratnim sredstvima Europske unije kroz program Europski socijalni fond  – Učinkoviti ljudski potencijali i poziv “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”.  Ukupna vrijednost projekta je 1.015.889,86 kn, a ukupna potpora Europske unije iznosi 100%.

Projekt je izradila PANORA (sada Regionalni koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije), a provodi se od rujna 2018. do svibnja 2020. godine. Namijenjen je dugotrajno nezaposlenim osobama naše županije i korisnicima minimalno zajamčene naknade koji će kroz izabrane edukacije steći nova stručna znanja i osnažiti svoje osobne i radne sposobnosti. Najveći interes pokazan je za poslove knjigovodstva, njege starijih i nemoćnih, rukovanja građevinskim strojevima te kozmetologije. Polaznici će također polaziti radionice informatičkog opismenjavanja, razvoja mekih vještina i vještina predstavljanja poslodavcima i slično.

U tome procesu će im pomoći stručnjaci Centra za socijalnu skrb i HZZ koji će također imati priliku usavršiti svoje metode rada i kroz mentorstvo pratiti razvoj svojih korisnika i pomoći im da se uspješno pripreme za uspješan odgovor na zahtjeve tržišta rada.

Senka Horvat, ravnateljica Regionalnog koordinatora za razvoj Požeško-slavonske županije pozdravila je sve prisutne te izrazila svoje zadovoljstvo prilikom provedbe ovoga projekta.
„Naša očekivanja su realna i znamo da je ovo tek mali korak koji neće doprinijeti promjeni našega društva. Moram istaknuti da ovim putem dajemo priliku onom djelu ljudi koji su teško zapošljavani , koji imaju određene kvalifikacije i ovo je prilika baš za tu grupu koja je najosjetljivija na tržištu rada da im se omogući bolje zaposlenje.“  – istaknula je Horvat.
Regionalni koordinator PSŽ pružat će Županiji i stručnu pomoć u provedbi projekta. 


Irena Galić pozdravila je prisutne u ime Nositelja projekta Znanjem do zaposlenja Požeško-slavonske županije te se zahvalila partnerima projekta – Centrima za socijalnu skrb u Požegi i Pakracu koji su uz Hrvatski zavod za zapošljavanje i predstavnike gradova i općina doprinijeli uspješnoj provedbi dosadašnjih aktivnosti projekta.

– Ovaj projekt je od velike važnosti  za cijelu zajednicu, nama u Centru za socijalnu skrb je bitno da su dio polaznika ovog projekta naši korisnici zajamčene minimalne naknade te smo sigurni da će nakon završetka projekta oni postati konkurentni na tržištu rada. – Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega.

Željko Obradović, tajnik županije pozdravio je sve prisutne u ime župana te izrazio bitnost ovog projekta koji će uvelike pomoći kod trenutnog problema iseljavanja stanovnika.

Skip to content