Vijesti

Pomoćnicima uručene potvrde o edukaciji

Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević uručio je danas pomoćnicima u nastavi potvrde o završenoj edukaciji. Potvrde su dobili njih 41 i oni će pomagati 65 učenika kojima je ta pomoć potrebna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Požeško – slavonske županije ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna i provodi se u jedanaest osnovnih i dvije srednje škole s područja Požeško – slavonske županije.

Župan Alojz Tomašević istaknuo je kako je ovo jedan dobar projekt. „Od obitelji i djece s posebnim potrebama su pozitivne povratne informacije o samom projektu. Tijekom godine djeca i pomoćnici se povežu i postanu prijatelji.“ – naglasio je Tomašević.

 

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dr.sc. Vesna Vlašić istaknula je kako je itekako važna uloga koju pomoćnici u nastavi imaju, jer bez njihove pomoći učenici s teškoćama u razvoju u mnogim slučajevima slabije napreduju. „Individualan rad je oblik rada na koji najbolje reagiraju i putem kojeg im se može najbolje pristupiti.“ – istaknula je Vlašić te dodala kako je zadovoljstvo što je projektom zaposlena 41 osoba, a da se pomoć pruža 65 učenika. Ukupna vrijednost projekta je 1.73 milijuna kuna, od toga su bespovratna sredstva 1.64 milijuna kn, a sredstva Županije su u iznosu od 86.500,00 kn.

 

Edukaciju pomoćnika u nastavi provelo je ulilište Link iz Požege. 
 

Upravljanje projektom povjereno je Regionalnoj razvojnoj agenciji PSŽ, a voditelj projekta Daniel Majer istaknuo je kako je projekt „Obrazujmo se zajedno II“ sufinanciran sredstvima Europske unije, točnije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ u sklopu mjera Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Direktorica Regionalne razvojne agencije mr.sc. Senka Horvat, istaknula je kako je na pripremi projekta bila dobra suradnja sa školama te se ujedno zahvalila svima na dobroj suradnji.


[article_files src=”1446652568baner_projekta.jpg”/>

 

Skip to content