Vijesti

Osigurani pomoćnici u nastavi i topli obrok za najpotrebitije

 

Požeško-slavonska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom PSŽ – Panorom i u novoj školskoj godini nastavit će projekt “Obrazujmo se zajedno”. Kroz projekt će biti zaposleno 42 pomoćnika u nastavi koji će pružiti pomoć za 56 učenika u osnovnim i srednjim školama u kojima je osnivač županija. Projekt je vrijedan oko 1,8 milijuna kuna, a danas su potpisani sporazumi s ravnateljima škola u kojima će se projekt provoditi. Uz to, predstavljen je i projekt besplatnih školskih obroka.

 

“Cilj projekta je pružiti potporu učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama. U utorak, 30. kolovoza potpisat ćemo sporazume u resornom ministarstvu, a potom će biti raspisan i natječaj za pomoćnike u nastavi. Već iskustva iz prošle godine govore kako su ovim projektom bili zadovoljni i roditelji i učenici ali i mladi ljudi koji su dobili mogućnost raditi ovaj posao.” naglasio je župan Alojz Tomašević prilikom potpisivanja sporazuma s ravnateljima škola u kojima će djelovati pomoćnici.

Župan je ujedno predstavio i projekt besplatnih školskih obroka za potrebite učenike kojeg je izradila Panora, a Županija prijavila na natječaj Ministarstva mladih i socijalne politike. “Gotovo 311 tisuća kuna određeno je od strane ministarstava za ovaj projekt. Besplatni obroci bit će osigurani za 417 učenika u 14 škola na području cijele županije. Očekujem kako će se ovaj projekt nastaviti i narednih  godina, jer potpora ministarstva postoji i to mi je drago, no s druge strane nije mi drago da u Slavoniji postoji potreba za takvim potporama, jer ovo područje moglo bi po svojim resursima biti pokretač razvoja.” naglasio je požeško-slavonski župan Tomašević.

 

Izvor: Slavonski.hr: Besplatni školski obroci i “Obrazujmo se zajedno 3”

Skip to content