Vijesti

Panori odobreno 1,5 milijuna kuna

Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije “Panora d.o.o.” nositelj je projekta “Zajedno do razvoja” za koji je 22. kolovoza potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Razvojne agencije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa. Ukupna vrijednost projekata je 1.479.090,61 kunu a bespovratna sredstva iznose 84%.

 

Razvoja agencija će dobivena sredstva utrošiti za jačanje i ravoj mreže podrške potencijalnim prijaviteljima i korisnicima EU fondova, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare na kojoj su projekt predstavili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktorica Razvoje agencije Senka Horvat. “Prvi puta nam je Ministarstvo regionalnog razvoja uspjelo prebaciti nešto značajnija sredstva, kako bi mogli kvalitetnije pomagati dionicima na području županije koji pripremaju i razvijaju svoje projekte i nakon toga ih provode. Sredstva su prvenstveno namijenjena za pomoć u pripremi i provedbi projekata javnopravnim tijelima – školama, vrtićima, zdravstvenim ustanovama, županiji, gradovima i općinama te svim ostalim institucijama, pogotovo tamo gdje nemaju svoje razvojne agencije.” naglasila je direktorica Senka Horvat.

“Nastojimo doći do sredstva, ponajprije iz EU fondova, kako bi mogli proširit našu razvojnu agenciju, zaposliti mlade i stručne ljude koji su spremni raditi na pripremanju projekata. Upravo u tom kontekstu je za Razvojnu agenciju priskrbljeno gotovo 1,5 milijuna kuna. Proširenjem naše agencije otvaraju se nove mogućnosti za privlačenje sredstava za sve projekte od onih u školama do onih u ostalim županijskim institucijama. Panora ovime dobiva novu dimenziju razvoja i potpore gospodarstvu.” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Izvor: Slavonski.hr: Bespovratna sredstva Regionalnoj razvojnoj agenciji Panora

 

 

Skip to content