Vijesti

Ministrica Žalac okupila župane i regionalne koordinatore u Sisku

U petak 27. siječnja 2017. prilikom posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac održala je redovni mjesečni sastanak s hrvatskim županima i čelnicima regionalnih razvojnih agencija (regionalnim koordinatorima) kojemu je prisustvovala i predstavnica Regionalne  razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., direktorica  Senka Horvat. Sastanku je prisustvovao i župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević.

Na ovomjesečnom sastanku razgovaralo se o aktualnim natječajima i mogućnostima financiranja iz EU fondova te sadašnjim i budućim projektima.                                                                          Poseban naglasak stavljen  je na važnost dvosmjerne komunikacije između Ministarstva i svih nositelja regionalnoga razvoja te na informiranje šire javnosti o natječajima i mogućnostima financiranja projekata u 2017. godini, kako bi korisnici na vrijeme pripremili projektnu dokumentaciju i osigurali povlačenje što većeg iznosa EU sredstava.

Predstavljen je i Projekt Slavonija koji je od velike važnosti za cijelu Hrvatsku, ali posebno za pet slavonskih županija za koje je osigurano 2,5 milijardi eura za ulaganja u poduzetništvo, obrazovanje, zdravstvo, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve i energetiku, te će se ovaj tjedan objaviti popis potpisanih ugovora na području pet slavonskih županija koje su obuhvaćene projektom Slavonija.


Na sastanku je predstavljen i Program održivog razvoja lokalne zajednice kroz koji je ove godine osigurano 73 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave razvrstane u I. i II. skupinu prema indeksu razvijenosti, a najavljen je i još jedan natječaj za male lokalne projekte vrijedan 45 milijuna kuna, čime će lokalnoj zajednici ove godine biti na raspolaganju dva i pol puta više sredstava nego do sada.

Skip to content