Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje o prijedlogu Pravilnika o podacima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o prijedlogu Pravilnika o podacima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Opis savjetovanja: Sukladno odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, tijelo državne uprave nadležno za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu vodi evidenciju općih podataka općina, gradova i županija o pitanjima proizašlim iz tog Zakona te čelnik toga tijela donosi pravilnik o prikupljanju, sistematiziranju i objavi podataka te vođenju evidencije predmetnih podataka. Sukladno tome, Pravilnikom o podacima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave propisuje se prikupljanje, vođenje evidencije i objava općih podataka jedinica o pitanjima proizašlim iz Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Također, pravilnikom se propisuje način vođenja i korištenja informacijskog sustava za prikupljanje, obradu i pohranu podataka i izračun indikatora za procjenu kapaciteta jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 7.7.2023.

Skip to content