Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Obrazac prethodne procjene Nacrt prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, s Konačnim prijedlogom Zakona

Tema savjetovanja je: Obrazac prethodne procjene Nacrt prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, s Konačnim prijedlogom Zakona.

Opis savjetovanja: Sukladno prilogu Provedbenoj odluci Vijeća o odobrenju ocjene plana za oporavak i otpornost Hrvatske ST 10687 2021 ADD 1 indikator 37 navodi da je za mjeru C1.2. R1 Dekarbonizacija energetskog sektora ključna obaveza je promjena postojećeg Zakona o tržištu električne energije (Narodne novine, br. 111/21) i Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji (Narodne novine, br. 138/21). Također, smanjuju se prepreke i olakšavaju administrativni postupci koji sprečavaju veće korištenje obnovljivih izvora energije, odnosno jednostavnije organiziranje u Energetske zajednice.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 16.6.2023.

Skip to content