Vijesti

Program ruralnog razvoja: Sastanak sa regionalnim koordinatorima

24. siječnja, u Zagrebu je održan prvi sastanak regionalnih razvojnih agencija s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja na temu provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o..

Cilj sastanka je bio upoznavanje s izmjenama u mjerama ruralnog razvoja koje nas očekuju u nadolazećem razdoblju. Nazočnima se obratio pomoćnik ministra, gosp. Krešimir Ivančić, koji je istaknuo svu važnost koordiniranog djelovanja svih tijela uključenih u upravljanje i provedbu Programom, kao osnovnog preduvjeta boljeg povlačenja sredstava. Uloga regionalnih koordinatora i njihovih institucija je informiranje potencijalnih korisnika na svojim područjima o mogućnostima koje im se pružaju u sklopu Programa ruralnog razvoja.

U dinamičnu raspravu uključio se veliki broj sudionika koji su imali brojna pitanja vezana uz pojedine mjere, poglavito mjeru 7, podmjeru 7.4, za koju se s nestrpljenjem očekuje objava prvog natječaja. Sudionici, među njima i predstavnici PANORE,  imali su mnoštvo konstruktivnih prijedloga, koji bi, po njihovu mišljenju, trebali doprinijeti kvaliteti projekata koji će se prijavljivati na buduće natječaje.

01. veljače 2017. bit će objavljen detaljan plan natječaja iz programa ruralnog razvoja, a isti će biti objavljen i na našoj web stranici (www.panora.hr).

 

 

Skip to content