Vijesti

Županijska Gospodarska komora dodijelila priznanja gospodarstvenicima

Održana je Svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore HGK Požega u proširenom sastavu, zbog analize gospodarstva i financijskih pokazatelja, a najuspješnijim tvrtkama uručena su priznanja „Zlatna kuna 2020″ za tri kategorije – malo, srednje i veliko trgovačko društvo. Svečana sjednica održana je u velikoj dvorani HGK Požega uz nazočnost saborske zastupnice i gradonačelnice Grada Pakraca Anamarije Blažević, požeško-slavonske županice Antonije Jozić, gradonačelnika Grada Požege te velikog broja gospodarstvenika.

Predsjednik HGK ŽK Požega Luka Balenović govorio je o stanju u gospodarstvu naše županije, a posebnu prezentaciju na temu: „Plan razvoja PSŽ 2021.-2027.” sa osvrtom na strateške projekte održala je Senka Horvat, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije.

U ime Grada Požege sve nazočne pozdravio je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić rekavši kako naše gospodarstvo ima dobre rezultate, a dobar je i trend kojim se vidi napredak i poboljšanje.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić uz čestitke nagrađenima, istaknula je kako i sama kao poduzetnica razumije s kakvim se sve problemima susreću naši gospodarstvenici, posebice u ovim vremenima pandemije.

„Unatoč svim izazovima s kojima se svi zajedno nosimo, rezultati koje ste vi zabilježili uistinu su rezultati s kojima se cijela Požeško-slavonska županija može ponositi. Ono što je učinila Vlada Republike Hrvatske sa potporama za očuvanje radnih mjesta nešto je impresivno, jer rezultati koji su proizašli iz toga vrijedni su pažnje – to su očuvana radna mjesta, ali i tisuću novih radnih mjesta u našoj županiji u periodu svibanj 2020. do svibnja 2021. godine. To je rezultat prvenstveno svih vas koji ste se borili, ustrajali i ostvarivali svoje poslovne ciljeve. Želim vam da i nadalje ostanete tako čvrsti i ustrajni uz sve izazove koji su nas zadesili. Ono što je ispred nas, upravo je Plan razvoja Požeško-slavonske županije za slijedećih sedam godina, ono što mi kao županija, zajedno sa općinama i gradovima želimo raditi i razvijati na području naše županije.” – rekla je županica Jozić.

Najuspješnije poslovanje u prošloj godini u Požeško-slavonskoj županiji imale su tvrtke Agronom d.o.o. Požega u kategoriji veliko trgovačko društvo, Color Emajl d.o.o. Požega u kategoriji srednje trgovačko društvo, te tvrtka COR d.o.o. Požega u kategoriji malo trgovačko društvo.

Skip to content