Vijesti

Raspisan natječaj za Nacionalni program stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2022.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija i L’Oreal Adria, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, već šesnaestu godinu objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.  Četiri hrvatske znanstvenice bit će nagrađene stipendijama u vrijednosti 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).

Natječaj je otvoren od 8. studenoga do 8. prosinca 2021. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina, čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2022. mogu se prijaviti znanstvenice koje:

  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti,
  • su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
  • nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja (8. prosinca 2021. godine),
  • se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“,
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

 

Sve prijave za Nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju sadržavati ispunjeni obrazac za prijavu i odgovarajuću dokumentaciju (preslike). Prijave se šalju putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija (unescocro@min-kulture.hr) s naznakom „Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“, najkasnije do 8. prosinca 2021. u ponoć.

Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2022. godine.

Temeljem prijedloga Izbornog povjerenstva Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“ jednoj dobitnici stipendije za 2022. godinu bit će omogućena prijava za međunarodnu stipendiju programa „International Rising Talents“ u skladu s propozicijama navedenog programa, a koju dodjeljuje internacionalna L’Orealova fondacija u suradnji s UNESCO-om. Odabrana kandidatkinja bit će pravovremeno obaviještena o odabiru.

Pravilnik natječaja i obrazac prijave možete pronaći na poveznicama:

Skip to content