Vijesti

RADIONICA „MINPO JE TU ZA VAS“

Razvojna agencija Požeško-slavonske županije u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Ministarstvom poduzetništva i obrta organizirala je prezentaciju na temu  „MINPO je tu za vas”. Poduzetnici su informirani o Zakonu o poticanju ulaganja i njegovoj provedbi u praksi te o mogućnostima korištenja potpora za malo i srednje poduzetništvo i dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova. Na radionici su sudjelovali predavači iz Ministarstva poduzetništva i obrta, a sudionike su pozdravili župan Alojz Tomašević i g. Mario Antonić, pomoćnik ministra

Poduzetnike i obrtnike pozdravio je župan Alojz Tomašević, izrazivši očekivanje da će ubuduće biti više korisnika potpora i da će to doprinijeti razvoju gospodarstva i Županije.

  Cilj nam je na što jednostavniji način da poduzetnici i obrtnici koriste što više sredstava. Pojednostavljen je postupak prijave na tri koraka, skratili smo rok obrade prijave na 90 dana, a niži su i iznosi koji su sada uvjet za korištenje potpora „– rekao je Mario Antonić, pomoćnik ministra.

                       g. Mario Antonić

Prezentaciju o mogućnostima korištenja sustava potpora za ulaganje koje pruža Zakon o poticanju ulaganja održala je Ljiljana Zajc, voditeljica Službe za poticanje investicija. Prikazan je postupak prijave, odobravanja i korištenja potpora te praćenje odobrenih projekata ulaganja i nadzora nad korištenjem potpora i ostala pitanja u vezi primjene pravila o regionalnim potporama, a prezentaciju natječaja za dodjelu sredstava iz strukturnih fondova EU te najavu natječaja iz E- IMPULSA održala je Mila Čorić, stručna savjetnica u Upravi za EU programe i projekte.

                               gđa. Mila Čorić

Župan Alojz Tomašević zahvalio se predstavnicima Ministarstva i suradnicima na dolasku i predstavljanju projekata domaćim poduzetnicima te je zaželio još kvalitetniju suradnju s poduzetnicima i veću iskoristivost potpora.

Prezentacije s popisom (budućih natječaja, promjena zakona …) možete naći u privitku

[article_files src=”1466502118eu_pozivi.ppt>Preuzmi datoteku

[article_files src=”1466502146p6_press_pozega.ppt>Preuzmi datoteku

[article_files src=”1466502166zpu-rra_17_06_2016.pptx>Preuzmi datoteku

Skip to content