Vijesti

Završna konferencija projekta “Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom

U prostorijama Udruge “MI” jučer je održana završna konferencija projekta „Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom“. Radi se o projektu čiji je nositelj Grad Požega, a vrijednost mu je 153.916,09 eura te je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu IV. Komponente IPA programa u okviru Grant sheme „Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom”. Partneri na projektu su Udruga „MI“, Centar za rehabilitaciju Zagreb i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, a suradnik HZZ Požega.

– Trajanja projekta je 16 mjeseci, počeo je prošle godine u ožujku i trenutno je u posljednjem mjesecu provedbe. Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti i promovirati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji, a specifični cilj je upravo Multifunkcionalni centar. U Multifunkcionalnom centru zaposlene su tri osobe koje su kroz proteklo vrijeme educirale ciljnu skupinu od 30 osoba s invaliditetom, pružile fizikalnu, radnu terapiju, uz stalnu psihosocijalnu pomoć sve s ciljem lakšeg pristupa tržištu rada. Zaposleno je sedam najuspješnijih korisnika, a opremljeni su i uredi, medicinsko-rehabilitacijska oprema i strojevi – tkalački stan, lončarsko kolo i peć za keramiku na kojima su korisnici izrađivali suvenire uporabne vrijednosti i financirali se prodajom svojih proizvoda tijekom pet mjeseci – rekla je voditeljica projekta Mirjana Gunčević.

                        voditeljica projekta Mirjana Gunčević

Tijekom provedbe projekta, tri osobe s invaliditetom s kojima je MFC sklopio Ugovor o djelu, zaposlile su se posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme. Na uspješno provedenom projektu korisnicima i djelatnicima čestitali su u ime Grada Požege dr. Marko Šostar pročelnik Odjela za europske integracije i direktorica Panore, Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Senka Horvat.

                            direktorica Senka Horvat

Skip to content