Vijesti

Otvoren Poziv za podnošenje prijava za fond za mala i srednja poduzeća EUIPO-A

Državni zavod za intelektualno vlasništvo obavještava kako su otvorene prijave za bespovratna sredstva namijenjena pristupu intelektualnom vlasništvu u okviru Fonda za mala i srednja poduzeća (MSP), a u okviru inicijative „Ideas Powered for Business”.

Zaštita intelektualnog vlasništva neophodna je u digitalnom dobu. To je jedini zakonit način da se izbjegne kopiranje ili korištenje vaših jedinstvenih ideja, proizvoda ili usluga bez dopuštenja. Zaštita intelektualnog vlasništva može obuhvaćati mnoge različite vrste imovine, uključujući žigove, dizajne, patente, korporacijske identitete, proizvode, usluge i procese.

Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

Fond nudi financijsku potporu s poslovnim nastanom u Europskoj uniji, a prijavu može podnijeti vlasnik, zaposlenik ili ovlašteni zastupnik MSP-a iz EU-a koji djeluje u njegovo ime.

Ukupna sredstva za 2022.g. iznose više od 47 mil. eura, dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, a mogu se koristiti za troškove usluge IP Scan-a, troškove registracije žiga i industrijskog dizajna (Voucher 1) i zaštite patenta (Voucher 2).

Prijavu možete podnijeti putem POVEZNICE, a više informacija kao i aplikacija za prijavu možete pronaći OVDJE.

 

Skip to content