Vijesti

8. Sajam poslova

Pod pokroviteljstvom Požeško – slavonske županije i Grada Požege danas je u Požegi održan 8. Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega. Sajmu je nazočio i prigodno se obratio nazočnima župan Alojz Tomašević. “Pokrovitelji smo ovog sajma jer vrlo je bitno povezati poslodavce i potencijalne zaposlenike. Zaposlenje znači i ostanak na svome ognjištu, na svojoj zemlji i u svome domu”, rekao je župan Tomašević.

Sajam poslova organizira se i za poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla, radi stvaranja partnerstva i suradnje svih dionika na tržištu rada. Požeška Gimnazija, domaćin 8. Sajma poslova, danas je ugostila tridesetak tvrtki s područja Požeško-slavonske županije koje su se prezentirale potencijalnim zaposlenicima.

[article_files src=”1446644955panora_slika_3.jpg”/>

Među tvrtkama koje su se prezentirale, našla se i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA. Predstavnice Agencije zainteresirane su upoznavale s mogućnostima zaposlenja u Europskoj uniji te projektima koji se pripremaju, a koji će dovesti do zapošljavanja u našoj županiji. Također, mlade je posebno zanimao program „Erasmus+“, koji nudi mnoge mogućnosti za mlade i za obrazovanje odraslih, odnosno mogućnost educiranja u zemljama EU.

Skip to content