Vijesti

Sajam projekata u Požeško-slavonskoj županiji

Dana 16. lipnja 2014. godine, u knjižnici Gimnazije u Požegi, održan je Sajam projekata kao jedna od posljednjih aktivnosti u projektu “U srcu Europe”. Nositelj ovoga projekta je Europski dom iz Slavonskog Broda, a Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije je jedan od partnera. Sajam je organiziran od strane Razvojne agencije, a odazvali su mu se brojni izlagači. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević otvorio je Sajam projekata naglasivši važnost udruživanja znanosti i institucija koje se bave razvojem kako bi projekti i nadalje bili važan faktor u razvoju Požeško-slavonske županije.

 

Službeni dio Sajma započeo je prezentacijom Europskog doma o projektu “U srcu Europe” i njegovim ciljevima, aktivnostima i rezultatima, a nadalje su uslijedile prezentacije ostalih sudionika Sajma koji su tako predstavili svoje završene, sadašnje i buduće projekte financirane iz sredstava Europske unije. Prezentacije su iznijeli: Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije / Požeško-slavonska županija, Grad Pleternica / Poduzetnički centar Pleternica, Grad Pakrac / Poduzetnički centar Pakrac, Grad Lipik / Lipička razvojna agencija LIRA, HZZ – Područni ured Požega, Pučko otvoreno učilište “Obris”, Tehnička škola Požega, Veleučilište u Požegi i Grad Požega.
S istim ciljem svoje europske projekte predstavili su i izlagači na info-štandovima putem promotivnih, video i drugih materijala proizašlih iz uspješno realiziranih projekata. 

Osim gore spomenutih sudionika Sajma, na info-štandovima su se predstavili: Grad Kutjevo, Općina Jakšić, Općina Kaptol, HGK – Županijska komora Požega, LAG Papuk-Krndija, Obrtnička škola Požega, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, Srednja škola Pakrac, Gimnazija Požega, Udruga pčelara Požeško-slavonske županije “Zlatna dolina”, te Udruga Oppidum.

Sajmu su se odazvali i brojni posjetitelji čime je postignut cilj Sajma, a to je: upoznati javnost s provedenim projektima na području Požeško-slavonske županije financiranima iz fondova Europske unije, pokazati primjere dobre prakse, te razmijeniti dosadašnja iskustva, stvoriti preduvjete za umrežavanje i potencijalna partnerstva.

Fotogaleriju sa Sajma možete vidjete na našoj Facebook stranici.

Skip to content