Vijesti

Održana Radionica o EU strukturnim fondovima – Ruralni razvoj

Dana 12. lipnja 2014. godine u okviru projekta “U srcu Europe”, u općinskoj vijećnici Općine Jakšić, održana je radionica na temu EU strukturnih fondova – Ruralni razvoj. Voditelji radionice bili su predstavnici Poduzetničkog centra Pakrac i Pučkog otvorenog učilišta “Obris”, a u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Požeško-slavonske županije,

koja je partner u ovom projektu, suorganizator radionice bio je i LAG Papuk-Krndija. 
Vida Iličić, predstavnica Poduzetničkog centra Pakrac, prisutnima je objasnila osnovne pojmove koji se vežu za ruralni razvoj, obavijestila ih o strukturnim fondovima koje će biti moguće koristiti za projekte ruralnog razvoja, te im predstavila primjere dobre prakse – klastere “Kuna” i “Jabuka”, prvenstveno kroz koristi koje im donosi zajedničko udruživanje.
Udruživanje, ne samo OPG-ova, nego i općina i gradova, te županija, nadalje će biti od iznimne važnosti u privlačenju sredstava iz strukturnih fondova Europske unije. 
Igor Štavlić, predstavnik Pučkog otvorenog učilišta “Obris”, stavio je naglasak na ruralni turizam kroz ulogu javnog i privatnog sektora, i njihovih radnih skupina koje definiraju potrebu razvijanja različitih projekata, strategija i brandiranja teritorija. Na kraju je istaknuo primjer dobre prakse – seosko turističko gospodarstvo “Fattorie Faggioli” iz Italije. 
Okupljene sudionike radionice posebno su oduševili primjeri dobre prakse koje bi i sami mogli koristiti na svom području.

Skip to content