Vijesti

Članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje upoznali glavna obilježja Europskog socijalnog fonda

HZZ Područni ured Požega, kao nositelj projekta “Lokalno partnerstvo za zapošljavanje protiv lokalnih problema nezaposlenosti”, organizirao je u ponedjeljak 7. srpnja 2014., prvu u nizu radionica „Prema novim horizontima“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja,a cilj mu je ojačati Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Požeško-slavonske županije unapređenjem njihovih znanja i vještina. 

Na održanoj radionici, predavačica Tatjana Tihomirović, upoznala je okupljene članove LPZ-a s glavnim obilježjima Europskog socijalnog fonda (ESF) prezentirajući njegovu povijest i značenje te razvoj kohezijske politike. Sudionici su na praktičan način upoznati s dokumentima povezanim s ESF, procesom programiranja, regulativama, strukturom, ciljevima, prioritetima, postupkom financiranja, financijskom alokacijom te budućim planovima razvoja ESF.

Ova radionica bila je uvod u aktivnost „Prema novim horizontima“ čiji je cilj članovima LPZ-a približiti mogućnosti koje ESF nudi Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje no i organizacijama iz kojih članovi dolaze. U praktičnom dijelu radionice sudionici su bili potaknuti na razmišljanja koje projektne ideje unutar okvira ESF-a bi mogli zajedno prijaviti a da podržavaju strateška područja definirana u partnerskom sporazumu Republike Hrvatske i Europske komisije. 

Skip to content