Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Nacrt Nacionalnog akcijskog plana za razvoj vještina u kontekstu zelenih poslova vezanih uz energetsku obnovu i obnovu nakon potresa

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt Nacionalnog akcijskog plana za razvoj vještina u kontekstu zelenih poslova vezanih uz energetsku obnovu i obnovu nakon potresa.

Opis savjetovanja: U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (dalje u tekstu: NPOO) izdvojena je inicijativa 6. Obnova zgrada, a koja se odnosi na energetsku obnovu zgrada te podršku procesu obnove, rekonstrukcije i revitalizacije potresima pogođenih područja, odnosno obnova kroz seizmičko ojačanje i energetsku učinkovitost, ali i kroz model „build back better“, odnosno energetsku obnovu fonda zgrada u odnosu na stanje prije potresa. Cilj izrade Nacionalnog akcijskog plana je osigurati podlogu za povećanje znanja i jačanje vještina u kontekstu zelenih poslova vezanih uz proces energetske obnove i obnove nakon potresa te, sukladno tome, omogućiti potrebnu prekvalifikaciju i edukaciju radne snage. Nacionalnim planom unaprijedit će se zelene vještine u kontekstu energetske obnove, obnove nakon potresa, zelene infrastrukture, primjene rješenja zasnovanih na prirodi i kružnog gospodarenja prostorom i građevinama, na temelju preispitivanja postojećih programa te izrade i prilagodbe obrazovnih programa.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 22.12.2022.

Skip to content