Vijesti

Završna konferencija projekta “Dom zdravlja-centar zdravlja”

U velikoj vijećnici zgrade županije održana je završna konferencija projekta Dom zdravlja – centar zdravlja. Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije-PANORA prijavila je projekt na Javni poziv na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Projekt koji je započeo 01. studenog 2016. godine, a tijekom 30 mjesečnog provođenja Požeško-slavonskoj županiji kao korisniku i Domu zdravlja Požeško-slavonske županije kao partneru, provođenje projekta donijelo je nova unapređenja kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite na cijelom području županije. Uloženo je u infrastrukturu i opremu pružatelja primarne zdravstvene zaštite u ukupno šest zgrada domova zdravlja u gradu Požegi, Pakracu, Lipiku i općini Velika. Ukupna vrijednost ulaganja je 5,85 milijuna kuna, od kojih su bespovratna sredstva Europskih fondova 4,96 milijuna kuna uz sufinanciranje županije s 15%.

“Drago nam je da smo bili dio ove priče te da smo sudjelovali u osmišljavanju cijelog projekta te u fazi realizacije i provedbe. Ovako veliki opsežan projekt nije lako provesti, puno je bilo objekata, puno osoba koje sudjeluju, no zajedno smo uspješno došli do kraja. Svi smo mi korisnici usluga doma zdravlja i zadovoljstvo je kad znamo da dolazimo u ljepše prostore te da liječnici imaju bolje uvjete za još kvalitetniju uslugu ,” rekla je ravnateljica RKR PSŽ Panora Senka Horvat.

Infrastrukturnim radovima i novom medicinsko-tehničkom opremom zdravstvenim radnicima osigurani su primjereniji uvjeti rada, a pacijentima je osigurana kvalitetnija primarna zdravstvena zaštita s više dijagnostičko-terapijskih postupaka. Provedbom projekta uvedena je nova usluga u ordinacije primarne zdravstvene zaštite, pribavljeno je 275 komada nove opreme, različite vrste opreme vrijedne 3,76 milijuna kuna. Poboljšanje rada direktno su dobili 40 zaposlenika Doma zdravlja i 8 koncesionara u ambulantama, a upućivanja pacijenata u bolnice smanjena su za 15%. Aktivnostima projekta doprinijelo se i jednakim mogućnostima i pristupačnosti zdravstvenih usluga za sve stanovnike, jer su postavljene ploče s uputama i obavijestima na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe, a provedena je i edukacija o provođenju ravnopravnosti i nediskriminaciji.

Skip to content