Vijesti

ZAPOČEO PROJEKT “NOVI PRISTUP ZA STVARANJE NOVIH MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA”

Dana 12. svibnja 2015. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Požega održana je početna konferencija jednogodišnjeg projekta „Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja“. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega, a partneri projekta su Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije d.o.o. i Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Požega. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, faza II. Ukupna vrijednost projekta je 36.925,53 eura, od čega EU sudjeluje sa 76,81%. Ostatak iznosa je doprinos nositelja HZZ PU Požega i partnera. Partnerski sporazum potpisali su Marija Užar, predstojnica HZZ PU Požega, Senka Horvat, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije d.o.o. i Luka Balenović, predsjednik HGK ŽK Požega. 

Projektom se želi ojačati rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Požeško-slavonske županije, kako bi ono odgovaralo na stvarne potrebe poslovnih subjekata koji imaju potencijal stvarati radna mjesta.

Novi projekt provodi se kroz novi pristup. U dosadašnjim projektima ulagalo se u edukaciju nezaposlenih, a sada se odlučilo pomoći poslodavcima, ulaganjem u njihovu edukaciju. Naime, poslodavcima OPG-ovcima, obrtnicima i tvrtkama koji imaju potencijala za razvoj pružit će se potpora stručnih konzultanata u procesu prijave na fondove Europske unije. Projektom će biti obuhvaćeno 20 poslodavaca/ gospodarstvenika.

Poslodavci koji se žele uključiti u projekt mogu se prijaviti u HZZ PU Požega, nakon čega će biti pozvani na radionice gdje će prezentirati konzultantima svoju poslovnu ideju nakon čega će ih oni uputiti što moraju konkretno znati, kako razviti pokazatelje poslovanja, koje poslovne dokumente trebaju imati i što od određenih projekata mogu očekivati. Pomoći će im se da razviju svoju poslovnu ideju, kako bi se mogli prijaviti na potencijalne natječaje EU.

Kroz projekt će se također razviti i Strategija razvoja ljudskih potencijala za razdoblje do 2020. godine i e-novine, koje će predstaviti pozitivne primjere projekata, zapošljavanja, razvoja karijera i sličnih tema.

Skip to content