Vijesti

Objavljen je javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je danas na svojim službenim stranicama javni poziv građanima za program energetske obnove obiteljskih kuća.

Cilj programa je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.

Vlada Republike Hrvatske donijela je određene izmjene u ovoj godini koje će rezultirati lakšom i jednostavnijom prijavom u Program energetske obnove obiteljskih kuća. Naime, od ove godine građani se za sufinanciranje prijavljuju direktno u Fond za zaštitu okoliša. Izmijenjena je i definicija obiteljske kuće u Programu, što je osiguralo sudjelovanje kućama građevinske bruto površine do 600m2 ili s maksimalno 3 stambene jedinice. Pojednostavljena je i potrebna dokumentacija u postupku prijave, a najznačajnija izmjena je da za radove obnove više nije potrebna izrada glavnog projekta. Kroz Program su osigurana sredstva za energetsku obnovu 10.000 obiteljskih kuća, a Fond za zaštitu okoliša sufinancira od 40 do 80 posto troška energetske obnove objekta.

Sve detaljne informacije o javnom pozivu možete pronaći na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učikovitost 

Skip to content