Vijesti

Započela edukacija pomoćnika u nastavi

Jučer je započela edukacija pomoćnika u nastavi koji su zaposleni u sklopu projekta „Obrazujmo se zajedno II“. Edukaciju vrši „Učilište Link iz Požege“.

 

Ispred Požeško-slavonske županije, koja je nositelj ovog projekta, i Župana Alojza Tomaševića, pomoćnike je pozdravila dr. sc. Vesna Vlašić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Naglasila je važnu ulogu koju pomoćnici imaju u razvoju i obrazovanju djece s poteškoćama u razvoju. Istaknula je kako je projekt „Obrazujmo se zajedno II“ sufinanciran iz Europske unije, točnije Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., te da je ukupna vrijednost projekta 1,73 milijuna kuna, dok Županija sudjeluje s približno 90 tisuća kuna.


Željko Prašnjak, ravnatelj učilišta Link i voditelj projekta Daniel Majer iz Regionalne razvojne agencije PSŽ upoznali su pomoćnike s načinom rada edukacije te izrazili nadu da će im edukacija biti od velike pomoći u njihovom radu s djecom s poteškoćama u razvoju. 

Edukacija, u trajanju od 20 sati, odvijat će se po programu osposobljavanja:

  • Djeca s teškoćama u odgojno-obrazovnom procesu;
  • Razvoj djeteta i učenje;
  • Učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju; 
  • Komunikacija;
  • Uloga pomoćnika u nastavi kao podrška učeniku, učitelju i roditelju.

 

[article_files src=”1446019015baner_projekta.jpg”/>

 

Skip to content