Vijesti

Ugovoren projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika“ u vrijednosti gotovo 50 mil. kuna

U prostorima Požeško-slavonske županije održana je konferencija za novinare povodom potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika“ čiji je nositelj Poljoprivredno-prehrambena škola Požega.

Vrijednost projekta iznosi 49.345.376,16 HRK i 100 % je financiran EU sredstvima kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali (UP.03.3.1.04.). Partneri na projektu su Požeško-slavonska županija, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Ekonomska škola Požega, Prirodoslovna škola Karlovac, Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, Veleučilište u Požegi te tvrtka Kutjevo d.d.

Tehničku pomoć i podršku u pripremi provedbi projekta pruža Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Cilj projekta je uspostava organizacijskih, programskih i kadrovskih uvjeta funkcioniranja RCK Panonika. Programski uvjeti stvaraju se modernizacijom postojećih obrazovnih programa i stvaranjem novog standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma za zanimanje Agroprocesni tehničar, a kadrovski uvjeti se osiguravaju organiziranjem specijaliziranih edukacija i studijskih putovanja namijenjenih nastavnom osoblju. Kroz projekt se nabavlja suvremena specijalizirana oprema u vrijednosti oko 17 milijuna kuna koja će unaprijediti nastavno obrazovni proces. Suvremena oprema i modernizirani programi obrazovanja omogućuju uvođenje inovativnih metoda poučavanja i modela učenja odnosno učenje temeljeno na radu što će pridonijeti učinkovitijem uključivanju polaznika na tržište rada ali i bolju vertikalnu prohodnost za nastavak obrazovanja.

Skip to content