Vijesti

Poziv na predstavljanje EU programa ERASMUS za poduzetnike početnike

Hrvatska gospodarska komora predstavit će program ERASMUS za poduzetnike početnike u ponedjeljak, 13. srpnja, u 11 sati putem digitalne platforme Microsoft Teams.

Program će predstaviti stručnjaci iz Odjela za poduzetništvo Sektora za industriju HGK Gojko Jelavić i Ivan Jurić.

Erasmus za poduzetnike početnike prekogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju mikro, malim i srednjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na vlastitu tvrtku, a i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima.

HGK osigurava financijsku potporu novim poduzetnicima koja pokriva troškove putovanja i boravka tijekom razmjene. Poduzetnik početnik i HGK potpisuju ugovor koji definira visinu potpore tijekom boravka u inozemstvu te načine plaćanja (npr. djelomična isplata na početku boravka, mjesečna isplata itd.). Financijska potpora obračunava se mjesečno, a odražava ukupni životni trošak u zemlji boravka.

Link za sudjelovanje poslat će se naknadno.

Sudjelovanje na predstavljanju je besplatno, a potrebno ga je potvrditi online prijavom u dolje navedenom linku do subote, 11. srpnja.

Online prijava nalazi se na poveznici https://www.hgk.hr/poziv-na-info-dan-povodom-predstavljanja-eu-programa-erasmus-za-poduzetnike-pocetnike-najava.

Skip to content