Vijesti

Učenicima s teškoćama osigurani pomoćnici u naredne 4 godine

Za projekt osiguranja pomoćnika učenicima s teškoćama u razvoju koji će se provoditi u 17 odgojno-obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola na području Požeško-slavonske županije iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Požeško-slavonske županije i Grada Požege osigurano je gotovo 15 milijuna kuna. Ta su sredstva namijenjena za 80-ak pomoćnika učenicima u nastavi, njih oko 35 u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Požega te oko 46 u županijskim školama, svake iduće 4 školske godine. Pomoćnici će skrbiti za 36 učenika u požeškim školama i 70-ak učenika na području Požeško-slavonske županije.
Svečanom potpisivanju ugovora za projekt “Obrazujmo se zajedno IV” nositelja Požeško-slavonske županije nazočio je i ugovor potpisao s ministricom znanosti obrazovanja i sporta Blaženkom Divjak zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović. Za projekt „PETICA ZA DVOJE –Pomoć –Edukacija–Tim–Integracija–Ciljanost–Afirmacija ZA DVOJE–IV. faza” kojemu je nositelj Grad Požega u ime Grada Požege ugovor s ministricom Divjak potpisao je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije doc.dr.sc. Marko Šostar. 
Projekt „Obrazujmo se zajedno IV“ provodit će Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a projekt ‘Petica za dvoje’ Upravni odjel za EU integracije Grada Požege.

 

Skip to content