Vijesti

U Pakracu predstavljene „Nove prilike 2021. – 2027.“ za financiranje EU projekata

U Pakracu održano četvrto po redu informativno događanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a nazočni konferenciji bili su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ivan Bota, predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva poljoprivrede te ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat.

Uzvanici konferencije „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“
Uzvanici konferencije „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“

Događaj je organiziran za predstavnike lokalne zajednice s područja Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije kako bi ih se informiralo o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova iz nove financijske perspektive 2021.-2027. te pružiti informacije o iskustvima dosadašnjeg korištenja sredstava iz EU fondova.

Službenici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavili su programe Kohezijske politike: Konkurentnost i kohezija 2021.-2027., Integrirani teritorijalni program 2021.-2027., Interreg programe Hrvatska – BiH – Crna Gora i Hrvatska – Srbija te predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ministarstva poljoprivrede o mogućnosti sufinanciranja projekata u okviru Europskog socijalnog fonda plus i Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027. Poseban naglasak predstavljanja “EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.” bio je na programima Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. (PKK) koji je vrijedan 5,203 milijardi eura i Integriranom teritorijalnom programu 2021.-2027. (ITP) koji je vrijedan 1,569 milijardi eura. Na događanjima su se predstavljali i projekti industrijske tranzicije, urbanog razvoja te mogućnosti sufinanciranja projekata, ali i iskustva dosadašnjeg korištenja sredstava iz EU fondova.

Informativno predstavljanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“
Informativno predstavljanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“

U zadnjem dijelu programa, na panel raspravi pod nazivom: „Iskustva korištenja fondova Europske unije na lokalnoj razini i priprema za korištenje sredstava u novom programskom razdoblju“ sudjelovali su predstavnici Grada Pakraca, Požeško-slavonske županije, Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije – PANORA, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i tvrtke D.E.M.

Panel rasprava pod nazivom: „Iskustva korištenja fondova Europske unije na lokalnoj razini i priprema za korištenje sredstava u novom programskom razdoblju“
Panel rasprava pod nazivom: „Iskustva korištenja fondova Europske unije na lokalnoj razini i priprema za korištenje sredstava u novom programskom razdoblju“
Skip to content