Vijesti

Sjednica Partnerskog odbora Požeško-slavonske županije

Danas je u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održana sjednica Partnerskog odbora Požeško-slavonske županije kojoj su osim članova Odbora i predstavnika Regionalne razvojne agencije – PANORe kao Regionalnog koordinatora, prisustvovali župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović.

Partnerski odbor nadopunjen je još jednim članom – Udrugom Oppidum iz Požege koja je poznata po radu s mladima i aktivnom radu na brojnim projektima, stoga se smatralo da svojim iskustvom i perspektivnošću može doprinijeti boljem radu partnerstva u budućnosti. Udruga Oppidum, zajedno s još tri člana Partnerskog odbora (gradovima Pakrac i Požega, te tvrtkom Spin Valis) odmah potom odabrana je i u Partnersko vijeće statističke regije Kontinentalne Hrvatske, što je bila dužnost Partnerskog odbora sukladno Uredbi o osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća koja je obvezujući akt za sve županije, pa tako i za Požeško-slavonsku.

Središnja tema sjednice bila je vezana za donošenje Županijske razvojne strategije Požeško-slavonske županije za razdoblje 2016-2020, gdje Partnerski odbor ima savjetodavnu ulogu i bitan je segment u određivanju njenih elemenata. Nakon što su predstavljeni dosad napravljeni dokumenti – Analiza stanja i SWOT analiza Požeško-slavonske županije koji su nastali suradnjom timova za izradu Strategije, Partnerski odbor, raspoređen po radnim grupama, raspravljao je o pojedinim segmentima SWOT analize, te ih odredio prema stupnjevima važnosti. Što se tiče izrade Strategije, dosad je odrađen ustrojbeni i analitički dio, strateški dio slijedi u narednom razdoblju, dok se samo usvajanje gotove Županijske razvojne strategije od strane Županijske skupštine očekuje u mjesecu listopadu 2016. godine.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević naglasio je važnost Županijske razvojne strategije kao najznačajnijeg strateškog dokumenta Požeško-slavonske županije u kojemu trebaju biti zastupljeni apsolutno svi elementi i smjerovi razvoja s naglaskom na gospodarsku funkciju. Također je istaknuo važnost suradnje između gospodarskog sektora, sektora znanosti i lokalne, odnosno regionalne samouprave kao okosnice prepoznavanja potreba Županije i razvoja projekata koji će se financirati iz europskih fondova, a ujedno su prepoznati u Županijskoj razvojnoj strategiji. 

 

Skip to content