Vijesti

Regionalni koordinator razvoja PSŽ sudjelovao na radionicama BOND projekta

HAMAG-BICRO i BOND tim organizirali su jednodnevnu specijalističku edukaciju pod nazivom „Napredno financijsko izvještavanje“ za zaposlenike poduzetničkih potpornih institucija uključenih u mrežu BOND, te četvrtu po redu specijalističku edukaciju na temu izrade poslovnih planova i budžeta na kojima je bio prisutan i Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Sadržaj edukacije obuhvatio je financijske izvještaje Bilancu, Račun dobiti i gubitka, Izvještaj o novčanom tijeku, Izvještaj o promijeni kapitala i Bilješke uz financijske izvještaje. Naglasak edukacije stavljen je na važnost razumijevanja osnovne računovodstvene terminologije kod financijskog izvještavanja kao i različitih vrsta financijskih izvještaja i njihove međuzavisnosti.

Sadržaj edukacije izrade poslovnih planova i buđeta obuhvatio je izradu poslovnog plana za eksterne/interne korisnike, proces budžetiranja (glavni – master budžet, operativni i financijski budžet) te operativni i financijski plan. Posebno je naglašena važnost planiranja i izrade operativnog budžeta s ciljem donošenja kvalitetnih i pravovremenih poslovnih odluka.

Skip to content