Vijesti

Program pripreme lokalnih razvojnih projekata

U  svibnju 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave Požeško-slavonske županije, potpisala je ugovore za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte.

Riječ je o Programu koji Regionalni koordinator Požeško-slavonske županije provodi  u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a s područja Požeško-slavonske  županije sufinancira se 9 projekata u iznosu od 2,9 milijuna kuna bespovratnih sredstva. Bespovratna sredstava su dobili kao nosioci Požeško-slavonska županija, gradovi Požega, Pleternica, Pakrac i Kutjevo, te općine Velika, Brestovac, Kaptol i Čaglin.

Regionalni koordinator nadzire cjelokupnu provedbu Projekata JL(R)S-a.

Izrada projektne dokumentacije kod većine korisnika je pri kraju i do krajnjeg roka bi trebala biti gotova, te bi s time povukli sva sredstva koja su našoj županiji dodijeljena za ovaj Program, a onda će se moći  prijavljivati projekti na EU natječaje.

Nadamo se da će po završetku ove provedbe Programa biti objavljen novi natječaj za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova jer postoji velika zainteresiranost lokalne zajednice za prijavom na ovaj Program.

Skip to content