Vijesti

Održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade Gradskog društva Crvenog križa Požega

Nakon uspješnih suradnji Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije i obrazovnih institucija u projektima energetske obnove, u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ referentne oznake 4c1.4. svoj projekt je uspješno prijavila i jedna udruga, Gradsko društvo Crvenog križa Požega. Stoga je, dana 16. srpnja 2019. godine u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Požega održana početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa Požega na adresi Osječka 12, Požega“. Početnom konferencijom se obilježava početak drugog od ukupno deset projekata iz potonjeg Poziva koje je prijavljivao ili koje provodi Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Požege, Ferdinand Troha

Početnoj konferenciji prisustvovali su zamjenik župana Požeško-slavonskog za društvene djelatnosti, Vedran Neferović, zamjenik gradonačelnika Grada Požege, Ferdinand Troha, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Požega, Miroslav Zelenika, pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Anton Devčić, stručna voditeljica za projekte u području infrastrukture Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Andreja Hajdinger te brojni drugi uzvanici.

 Pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Anton Devčić

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 29. listopada 2018. godine, dok je provedba projekta započela u siječnju 2018. godine, s uslugom izrade projektne dokumentacije. Na početnoj konferenciji su svečano potpisani ugovori o izvođenju radova s izvođačem radova Građevinski obrt Zeba, te ugovor o stručnom nadzoru građenja s tvrtkom Gaudi d.o.o.

 Potpisivanje ugovora o izvođenju radova i ugovora o stručnom nadzoru građenja

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, radovi na energetskoj obnovi zgrade, usluga stručnog nadzora građenja, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, upravljanje projektom i administracija te usluga promidžbe i vidljivosti. 

Radovima na energetskoj obnovi će se povećati toplinska zaštita vanjskog zida, toplinska zaštita stropa i poda prema negrijanom prostoru te će se zamijeniti vanjska stolarija.

  Potpisivanje ugovora o izvođenju radova

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 653.400,99 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 395.396,96 kuna. Ostatak iznosa sufinancira Gradsko društvo Crvenog križa Požega kao korisnik projekta. Gradsko društvo Crvenog križa se uz pomoć Regionalnog koordinatora razvoja prijavilo na Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2019. godinu, koji je raspisan od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a od kojega mu je odobreno do 103.201,61 kn sufinanciranja za projekt energetske obnove, čime se vlastiti udio sufinanciranja uvelike smanjio. 

Potpisivanje ugovora o stručnom nadzoru građenja

Navedenim radovima će se ostvariti ušteda toplinske energije u iznosu od 65,92% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C.

Završetak radova se očekuje do kraja ove godine, a završetak cijelog projekta do proljeća 2020. godine.

Skip to content