Vijesti

Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije sudjelovao na konferenciji „Slavonija, mjesto vaše investicije“

„Slavonija, mjesto vaše investicije“ naziv je konferencije održane u Otoku 10. svibnja 2019. kojoj je prisustvovao Regionalni koordinator razvoja Požeško – slavonske županije.  Glavna tema konferencije bila je prezentiranje poticajnih mjera i poduzetničkih zona u slavonskim županijama kao lokacijama sadašnjih i budućih investicija, te, u međusobnom dijalogu poduzetnika i čelnih ljudi jedinica lokalne samouprave u cilju stvaranja povoljnijeg investicijskog okruženja.

U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati studije o Procjeni učinaka poticanja razvoja poduzetničkih zona u Hrvatskoj na ekonomske rezultate u jedinicama lokalne samouprave.

Jedan od zanimljivijih dijelova konferencija bila su i dva panela na kojima su o Slavoniji kao poželjnoj investicijskoj destinaciji govorili ministri iz Vlade RH – ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat , ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar državne imovine Goran Marić, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja i pomoćnik ministra turizma Robert Pende , te predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, dok su o primjerima dobre prakse u Slavoniji govorili sami poduzetnici iz tvrtki koje su uspješno provele svoje projekte na ovom području.

Skip to content