Vijesti

Radionica o važnosti i načinima privlačenja investitora

Regionalna razvojna agencija u sklopu Poduzetničkog impulsa jučer je organizirala zanimljivu interaktivnu radionicu o važnosti i načinima privlačenja stranih investitora u gradove i općine Požeško-slavonske županije. 

Radionica je bila namijenjena predstavnicima gradova i općina naše županije, kako bi u suradnji s njima prikupili što više potrebnih informacija o stanju u njihovim poduzetničkim i gospodarskim zonama, te ih pokušali usmjeriti što je to važno za privlačenje stranih investitora, kako se ponašati prema njima i kako ih zadržati. Također, unutar radionice izraditi će se zajednički materijal (brošura) kojim će se prezentirati županija, gradovi i općine kroz poduzetničke zone ili druge projekte s ciljem privlačenja stranih investicija. 

Radionicu je održao gosp. Zvonimir Repač koji ima dugogodišnje iskustvo u radu vezano za investicije, razvoj javnog i privatnog sektora te razvoj proizvodnje. Gosp. Repač je napomenuo kako bi se gradovi i općine Požeško-slavonske županije najprije trebale dogovoriti što žele, koju vrstu investitora, koji su ključni sektori koje žele istaknuti, a da se ne baziraju isključivo na prirodnim resursima. Morali bi gledati kako biti partner, a ne samo netko tko iznajmljuje ili prodaje svoje resurse. 

Skip to content