Vijesti

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020 – Objavljeni pravilnici za provedbu Mjere MO4 – podmjere 4.1. I 4.2.

U Narodnim novinama broj 7 od 21. siječnja 2015. godine objavljeni su Pravilnici o provedbi podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” i podmjere 4.2. “Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” Mjere M04 “Ulaganja u fizičku imovinu”, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.
Podmjera 4.1 “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”  za cilj ima povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kroz proširenje kapaciteta proizvodnje, modernizacijom postojećih farmi i poboljšanjem kvalitete proizvoda uvođenjem novih tehnika i tehnologija što dovodi do stvaranja održivih tržišnih ekonomija.
Podmjera 4.2 “Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” ima za cilj povećanje vrijednosti proizvoda primarne poljoprivredne proizvodnje, kako za primarne poljoprivredne proizvođače, tako i za one kojima je prerada poljoprivrednih proizvoda isključiva djelatnost.
Cilj podmjere je i pridonijeti  povećanju konkurentnosti hrvatskih proizvoda i rastu zapošljavanja u ruralnom području, te omogućiti modernizaciju postojećih prerađivačkih kapaciteta.
 
Pravilnike možete pronaći u Narodnim novinama ili na sljedećoj poveznici.

Relevantne prezentacije također možete preuzeti ovdje.

Skip to content