Vijesti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović stigla u Požeško-slavonsku županiju

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, privremeni ured preselila je u zgradu Požeško-slavonske županije. U tom će uredu primati građane, političare, razne udruge i mnoge druge. Da je tako simbolično pokazuje i predsjednička zastava koja je u utorak   u 9 sati i 30 minuta, uz zvuke “Lijepe naše” što ju je otpjevala prof.Marija Ticl, podignuta u županijskom dvorištu.

Nakon  pozdravnih riječi župana Alojza Tomaševića i gradonačelnika Vedrana Neferovića, predsjednica je rekla kako će iduća četiri dana iskoristiti kako bi se pobliže upoznala s potencijalima i sveukupnim položajem grada i županije u okviru Hrvatske, zahvalila se svim Požežankama i Požežanima na dobrodošlici.

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović održala je sastanak s čelnicima Požeško-slavonske županija i gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina na kojemu je sudjelovala i direktorica Regionalne razvojne agencije PANORA Senka Horvat.  Nakon toga dala je izjavu  za javnost.

Nakon podizanja predsjedničke zastave, radnih sastanaka s gradonačelnicima i načelnicima općina Požeško-slavonske županije, te predstavnicima raznih udruga, manjina i građana, predsjednica je odala počast svim stradalim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade HV-a. Nakon toga uslijedio je koncert u Glazbenoj školi Požega u čast predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Osim boravka u Požegi, predsjednica će posjetiti Pakrac, Lipik, Pleternicu i Kutjevo te mnoge općine na području Požeško-slavonske županije gdje će obići tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove.

 

 

 

Skip to content