Vijesti

Potpisan Ugovor za izvođenje radova obnove Županijske palače

Danas, 18.08.2017. godine u Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije, potpisan je Ugovor o izvođenju radova obnove Županijske palače vrijedan 1.038.000,00 kuna.

Projekt obnove Županijske palače kandidirala je Požeško-slavonska županija na Program podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu kojega je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Projekt je izradila Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA.

Kako je naglasio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, Požeško-slavonska županija započela je ovaj projekt u svrhu razvoja turizma i unaprjeđenja socijalnih djelatnosti u svom prostoru, te za to od Ministarstva regionalnoga razvoja dobila potporu u iznosu od 800.000,00 kn, odnosno 75% vrijednosti ukupnoga projekta, dok preostali iznos financira sama. Ministarstvo je prepoznalo potrebu stavljanja Županijske palače u turističku ponudu grada Požege i Požeško-slavonske županije zbog njene povijesne vrijednosti i povijesnih događanja koja su se zbivala unutar njenih reprezentativnih prostora koji će se otvoriti za javnost i različite interesne skupine.

Građevinske aktivnosti na koje je sad usmjerena pažnja (obnova krovišta, obnova parketa Velike vijećnice, uređenje ulaznog prostora) tek su početak njene obnove u duhu vremena u kojemu je nastala budući da će se i nadalje, kroz različite relevantne fondove i uz pomoć Razvojne agencije i drugih stručnih tijela, nastojati razvijati njezin turistički značaj, i to ne samo kroz izvođenje građevinskih radova, već i kroz prikladnu interpretaciju njezinog prostora.

Ugovor o izvođenju radova sklopljen je s požeškom tvrtkom Projekt Inženjering, čiji je predstavnik Igor Starčević izvijestio da rok za izvođenje radova iznosi 60 dana, odnosno da počinju u rujnu, a trajat će do otprilike 11. mjeseca tekuće godine. 

Skip to content