Vijesti

Kreće energetska obnova OŠ Z. Turkovića Kutjevo

OŠ Zdenka Turkovića do kraja godine proći će energetsku obnovu. Sedmi je to i posljednji projekt obnove obrazovnih ustanova na području Požeško-slavonske županije, koji ide kroz Fond za zaštitu okoliša i Ministarstva graditeljstva, a financira se iz Europskog fonda za konkurentnost i koheziju, rekla je Senka Horvat, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o..

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 900.000 kn, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 60%, Europski fond za regionalni razvoj putem Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancira 30% dok preostali iznos sufinancira Požeško-slavonska županija, kao osnivač škole.

Postupkom javne nabave odabran je izvođač građevinskih radova tvrtka Projekt inženjering iz Požege te današnjim potpisivanjem ugovora o izvođenju radova na kojemu su nazočili ravnatelj škole Miljenko Crnjac, direktor tvrtke Projekt inženjering Igor Starčević, tajnik Županije Željko Obradović i direktorica PANORE.

Projektom energetske obnove postavit će se toplinska fasada na vanjske zidove zgrade, toplinski će se izolirati strop kata prema negrijanom prostoru te će se zamijeniti dio postojeće stolarije koja nema zadovoljavajući koeficijent prolaska topline. Usklađenost izvođenja radova s projektnom dokumentacijom nadzirat će stručni nadzor građenja, a nakon izvedenih radova provest će se energetski pregled i izraditi energetski certifikat. Jednako tako sufinancirane su aktivnost promidžbe i vidljivosti kojom će se javnost obavještavati o projektu, njegovim ciljevima te izvorima financiranja te aktivnost upravljanja projektom kojom će se provoditi sam projekt.

 

 

Skip to content