Vijesti

Polaznicima Studentskog poduzetničkog inkubatora dodijeljeni EBC*L certifikati

Veleučilište u Požegi provodi projekt „Studentski poduzetnički inkubator – Znanjem do radnog mjesta, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su: Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Požega.

Kroz projekt je 40 polaznika tijekom dva mjeseca pohađalo EBC*L edukaciju koja je međunarodno priznati standard obrazovanja iz područja poslovne administracije i sastoji se od dva stupnja – Poslovni ciljevi i poslovni pokazatelji, Računovodstvo, Obračunska kalkulacija i formiranje cijena, Poslovno zakonodavstvo, te Poslovni plan – ciljevi, metode i instrumenti sastavljanja, Planiranje projekta i financiranje, Investicijska analiza i planiranje, Marketing i prodaja.

Na kraju edukacije polaznici su pisali test a najuspješnijima se dodjeljuje međunarodno priznati certifikat poslovnih znanja koji predstavlja europsku potvrdu poslovnih kompetencija.

Uspješno su proveli edukaciju i položili ispit njih 35 koji će im služiti kao platforma za dalji rad na projektima. Kako smo sada na polovici projekta slijedeća faza je natječaj za izbor najbolje studentske ideje, gdje će mentori Veleučilišta sudjelovati u pripremi poslovnih planova, pomoći realizaciju ideja, a deset najboljih bit će nagrađeno izradom kompletnog poslovnog plana koji će biti spreman za podnošenje banci ili nekom poduzetniku na usvajanje – istakao je Berislav Andrlić, v.d. prodekana za razvoj.

Certifikate je uz čestitke uručio, dr. sc. Dinko Zima, v.d. dekana požeškog Veleučilišta.

 

Skip to content