Vijesti

Kroz EBC*L edukaciju 32 polaznika položila ispite iz A i B stupnja

Polaznici projekta “Studentski poduzetnički inkubator” pohađali su edukaciju poslovnih znanja “Znanjem do radnog mjesta” koju je sufinancirala Europska unija iz EU socijalnog fonda. Ciljna skupina projekta su 40 dugotrajno nezaposlenih osoba, izvanredni nezaposleni studenti Veleučilišta u Požegi te nezaposlene osobe s invaliditetom.

Edukacija koju je pohađala ciljna skupina poznatija je kao EBC*L – European Business Licence koja je međunarodno priznati certifikat poslovnih znanja koji potvrđuje da njegov vlasnik ima temeljna znanja potrebna za ulazak u poslovni svijet, za vođenje koje uključuje donošenje financijskih odluka, financijsko upravljanje i kontroliranje projekata te za osnivanje i vođenje novog poduzeća.

Kroz EBC*L edukaciju 32 polaznika položila su ispite iz A i B stupnja A i B te je im predan EBC*L certifikat. Završetkom edukacije 10 polaznika s najboljim poslovnim idejama izradili su svoje poslovne planove zajedno sa stručnjakom za izradu poslovnih planova.

Danas su polaznici prezentirali svoje poslovne ideje poduzetnicima, Tiskari Vidić d.o.o., Pin exclusive d.o.o., Cedar d.o.o. te su zahvaljujući EBC*L edukaciji i izradom poslovnih planova, konkurentniji na tržištu rada, a postignut je i opći cilj projekta – poticanje razine samozapošljavanja i zapošljavanja na području Požeško-slavonske županije kroz edukacijske programe, istraživanja te mogućnosti korištenja savjetodavnih usluga u poduzetničkom inkubatoru.

Polaznici s najboljim poslovnim idejama su: Verica Franković „JU-HU-HU“; Iva Rotim „Dječja igraonica „Mala Vila“; Marijan Duralija „Pokretna pekara“; Nikola Hrgović „Medin medenjak“ i Nikola Miholić „Dječja igraonica“.

 

Još iz medija:

http://slavonski.hr/znanjem-do-radnog-mjesta-polaznici-projekta-studentskog-poduzetnickog-inkubatora-prezentirali-poslovne-ideje/

Skip to content