Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Nacrt programa potpora za organizaciju skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt programa potpora za organizaciju skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu.

Opis savjetovanja: Predmet savjetovanja je Nacrt programa potpora za organizaciju skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu. Potpore su namijenjene za organizaciju međunarodno znanstvenih skupova, konferencija i simpozija iz područja poljoprivredne proizvodnje i prerade, šumarstva, sigurnosti i kvalitete hrane, veterinarstva, zaštite bilja, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, kao i gospodarskih skupova (sajmovi i izložbe) te lokalno-tradicijskih skupova za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih poljoprivrednih i ribarskih proizvoda na području Republike Hrvatske, a s ciljem poticanja informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća, domaćih proizvoda, povezivanja proizvođača i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje.

U okviru ovoga Programa provode se sljedeće aktivnosti:

A) međunarodno znanstveni skupovi

B) konferencije, simpoziji

C) gospodarske ili lokalno-tradicijske manifestacije

 

Prihvatljivi korisnici ove potpore su:

  • ustanove, stručna udruženja (komore) fakulteti i sveučilišta (aktivnosti pod A)
  • ustanove, stručna udruženja (komore), proizvođačke organizacije (osim onih registriranih kao udruge), zadruge i zadružni savezi (aktivnosti pod B)
  • jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalne i lokalne razvojne agencije, proizvođačke organizacije (osim onih registriranih kao udruge), zadruge i zadružni savezi (aktivnosti pod C)

 

Sredstva za dodjelu potpore po ovom Programu, u iznosu od 199.084,00 eura.

Prihvatljivi korisnici mogu ostvariti pravo na potporu, po jednom događanju, najviše do:

  • 25.000,00 eura za međunarodno znanstveni skup;
  • 10.000,00 eura za konferenciju ili simpozij;
  • 6.000,00 eura za gospodarsku ili lokalno-tradicijsku manifestaciju.

 

Korisnik može ostvariti pravo na potporu najviše za dva skupa godišnje, ukupno najviše do 25.000,00 eura.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 26.7.2023.

Skip to content