Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Prijedlog Pravilnika o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini

Tema savjetovanja je: Prijedlog Pravilnika o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini.

Opis savjetovanja: Pravilnikom o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini propisuje se provedba Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini. Pravilnikom su definirani uvjeti za korištenje navedenog Programa, najviši iznos potpore po pčelinjoj zajednici, prihvatljivi korisnici, prava i obveze korisnika, način dodjele i isplate potpore te nadležna tijela za provođenje navedenog Programa.

Za potporu su prihvatljivi pčelari koji su podnijeli Zahtjev za potporu u skladu s odredbama iz članka 6. Pravilnika, a koji su na dan 1. srpnja 2023. godine upisani i ažurirani u Evidenciji za 2023. godinu i kod kojih je na temelju Izvješća o inspekcijskim nadzorima na stradalim pčelinjacima tijekom proljeća 2023. godine te zaključno s 1. srpnja 2023. godine dostavljenog od strane Državnog inspektorata Republike Hrvatske potvrđen pomor pčela.

Iznos potpore iz Programa određuje se razmjernom raspodjelom financijskih sredstava iz Programa u skladu s brojem stradalih pčelinjih zajednica, a najviše do iznosa od 130,00 EUR po pčelinoj zajednici.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 2.8.2023.

Skip to content