Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva.

Opis savjetovanja: Nacrt Programa potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva pripremljen je za upućivanje u proceduru e-Savjetovanja. Programom potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva osigurava se dodatna stabilnost i kontinuitet proizvodnje povećanim intenzitetom potpore za proizvođače. Sredstva za provedbu ovoga Programa u 2023. godini u iznosu od 10.113.087 eura osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske unutar Financijskog plana Ministarstva poljoprivrede. Cilj Programa je pružiti financijsku potporu proizvođačima koji se bave proizvodnjom pšenice i/ili ječma i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pira i/ii raži i/ili uljane repice kako bi se ublažili ekonomski gubitci koji utječu na održivost proizvodnje ratarskih kultura u Hrvatskoj. Potporom iz ovoga Programa nastoji se nadoknaditi dio porasta troškova proizvodnje, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava, čime se posljedično nastoji zadržati postojeća razina zaposlenosti i spriječiti poremećaji u opskrbi, kako prerađivačkog sektora, tako i krajnjih potrošača.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 5.10.2023.

Skip to content