Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za nacrt prijedloga Pravilnika o izmjeni Pravilnika o nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta“

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za nacrt prijedloga Pravilnika o izmjeni Pravilnika o nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta“.

Opis savjetovanja: Pravilnikom o nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta“ (Narodne novine, br. 18/20., 93/21. i 128/22.) propisano da je, za označavanje proizvoda, najmanja dopuštena veličina znaka Dokazana kvaliteta 30 mm te da se ta veličina u posebnim prilikama zbog malih ambalaža može smanjiti na 20 mm. S obzirom da su subjekti koji sudjeluju u sustavu „Dokazana kvaliteta“ upozorili kako postoje slučajevi kada bi prikladniji znak na proizvodu, zbog veličine ambalaže, bio dimenzija koje su i manje od 20 mm, Ministarstvo poljoprivrede izradilo je nacrt prijedloga Pravilnika o izmjeni Pravilnika o nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta“, koji sada propisuje minimalnu veličinu znaka od 15 mm.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 11.2.2024.

Skip to content