Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću o Prijedlogu Odluke o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2023./2024. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću o Prijedlogu Odluke o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2023./2024. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Opis savjetovanja: Odlukom se utvrđuju mjerila na temelju kojih se ostvaruje pravo na financiranje nabave obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2023./2024. Na temelju članka 14. stavka 2. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.) Vlada Republike Hrvatske može, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, za svaku školsku godinu odlučiti o financiranju odnosno sufinanciranju nabave udžbenika za učenike srednjih škola. Ovo pravo učenik ostvaruje za sve obvezne udžbenike za određeni razred iz Odluke o odabiru udžbenika za srednju školu, razred i odjeljenje koji učenik pohađa, a prema odabiru iz Kataloga odobrenih udžbenika koji objavljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim mrežnim stranicama. Dobiti povratnu informaciju o predloženom prijedlogu Odluke te nakon završetka savjetovanja sa zainteresiranom javnosti donijeti konačnu Odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2023./2024. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno uputiti Vladi Republike Hrvatske na donošenje.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 8.6.2023.

Skip to content