Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje o Prijedlogu uredbe o izmjenama Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o Prijedlogu uredbe o izmjenama Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Opis savjetovanja: Ovim Prijedlogom predlažu se izmjene Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“, broj 74/10 i 125/14). Predlaže se izmjena stupnja složenosti posla radnih mjesta III. kategorije (stručni suradnik i viši referent), pri čemu bi obuhvaćao vođenje upravnog postupka i/ili rješavanje u jednostavnijim upravnim stvarima iz nadležnosti upravnog tijela. Službenici nekadašnjih ureda državne uprave u županijama, koje su 1. siječnja 2020. godine preuzele županije, konkretno stručni suradnici i viši referenti, vodili su upravne postupke i rješavali u upravnim stvarima sukladno propisima koji se odnose na državne službenike. Po preuzimanju u županije, dotadašnji državni službenici postali su službenici upravnih tijela županije i postupaju po odredbama Uredbe.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 28.12.2022.

Skip to content