Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje za Nacrte natječaja za provedbu tipa operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ i za tip operacije 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“

Ministarstvo poljoprivrede je u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću uputilo nacrte natječaja Programa ruralnog razvoja koji se odnose na modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima vrijednog 100 milijuna kuna te konverziju degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura vrijednog 45 milijuna kuna.

Svrha Natječaja za provedbu tipa operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima.

  • Prihvatljivi korisnici su obrti, trgovačka društva, šumoposjednici te udruge šumoposjednika u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća.
  • Visina javne potpore po projektu iznosi od 5 do 700 tisuća eura, a intenzitet javne potpore iznosi do 50%.

 

Natječaj u okviru operacije 8.5.1.Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“:

  • Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici kojima se osigurava dodjela sredstava za prevođenje degradiranih šumskih sastojina, šumskih sastojina narušene strukture po vrstama drveća i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika.
  • Visina javne potpore po projektu iznosi od 5 do 700 tisuća eura, a intenzitet javne potpore iznosi 100% te je osigurana iz Instrumenta Europske unije za oporavak.

 

E-savjetovanje je otvoreno do 15.04.2022., a savjetovanja se mogu pronaći na poveznicama 8.6.1. i 8.5.1.

Skip to content